Aktywność fizyczna - w granicach rozsądku + książki (różne gatunki) - przeczytane ok. 250 w ciągu ostatnich dwóch lat A Ty?
Filozofia Natury, Historia i pochodne, Minearologia ale przede wszystkim Historia . Bardzo lubię też wędrować w podpłockich lasach. Te między Łąckiem a Włocławkiem zszedłem wzdłuż i wszerz.
Jednym słowem: rewelacja! Nic tak nie doładowuje baterii niż kontakt z naturą. Po moich okolicznych lasach częściej podróżowałem rowerem niż pieszo, jednak ostatnio stało się to ryzykowne - pojawiły się wilki… A co do historii, niestety prawdopodobnie nigdy nie poznamy tej prawdziwej, zbyt wiele jest przed nami ukrywane…
Spotkałem też i wilki. Wilk jeśli nie czuje się zagrożony człowieka nie zaatakuje.
A historia, to uzgodniony zastaw kłamstw.
Andrzej, masz jakąś propozycję formy naszej znajomości?
Gdy będę się wybierał w odwiedziny do brata, dałbym znać i ustalilibyśmy jakieś szczegóły poprzez inne środki komunikacji. To mój mail: [email protected] . Poproszę o jakąś wiadomość, podałbym przez niego też mój nr telefonu. Tak więc, w ten sposób moglibyśmy się kontaktować. A tutaj będziemy czekać na kolejne świadome istoty, które zechciałyby do nas dołączyć
85 lat temu 1 września 1939 r. Niemcy napadły na Polskę. Mordowali, bombardowali, rabowali. Zniszczyli II Rzeczpospolitą.
Ale nie zniszczyli Narodu Polskiego.
Nigdy nie zapłacili za swoje zbrodnie.
Pamiętamy! PAMIĘTAJ !!!
Czyli, nic nowego; każdy siedzi w swoim kurniku sam… i czeka na przyjście Pana.